Underground

Var ett tag sen man skrev här igen, hoppas ingen känner sig besviken :D

Innan jag kommer till något annat tänkte jag tacka för kommentarerna till senaste (näst senaste? orkar inte titta efter) inlägget. Tre personer, tre olika åsikter - kan ju nästan kallas en debatt... 

 

Och det för oss på sätt och vis in på dagens ämne, Underground. Finns det nånting som är tufft så är det saker som är underground, som bara man själv och väldigt få känner till (fast det ska vara bra saker, så klart, annars kan det väl kvitta). I många fall känns det på något sätt som ens alldeles egna, precis som en speciell, halvgömd glänta i skogen med en sten man brukar sitta på ibland och fundera, eller någon hemlig plats där det växer hutlöst med blåbär man kan plocka om hösten. Hemligt är nog nyckelordet, det blir ens alldeles egna lilla hemlighet. 

 

Själv lyssnar jag en hel del på olika band som kan räknas som underground (nu för tiden är det ju hur enkelt som helst att hitta så mycket bra på internet man annars aldrig skulle hört talas om). Det är av någon anledning väldigt sällan jag tipsar någon om dem. Man skulle kunna säga att det känns för intimt, som att tala om för någon hur man tycker om att onanera eller något i den stilen. Därmed inte sagt att man direkt skulle tröttna på ett band om de skulle komma någonstans - tvärt om, man blir glad på ungefär samma sätt som när en god vän lyckas här i världen. Som exempel kan nämnas det helt eminenta folkrocksbandet Fejd, som till slut släppt sitt debutalbum nu i dagarna (i fredags, tror jag närmare bestämt att det var). Har "följt" dem sen säkert en tre-fyra år tillbaka (lyssnat på deras demos åtminstone, de spelar inte live så ofta och ännu mer sällan häromkring), och trots att de nu blivit stora (okej, kommit på väg uppåt i alla fall) hör de fortfarande till största favoriterna. Lyssnar i skrivande stund på deras nya ("Storm") och kan konstatera att det är lika genialiskt som vanligt. Ligger på Spotify och går väl antagligen att köpa från t ex Ginza för den som är intresserad (och det borde ni vara!). 

 

 Så alla ni som tror att allt som är populärt är det för att det är bäst- tycker verkligen synd om er för vad ni missat! Finns så mycket bra om man ser längre bort än till topplistorna, och jag är övertygad om att det gäller fler intresseområden än bara musik, antagligen de flesta sådana. Film till exempel. Litteratur likaså.

 

 Men det blir otroligt töntigt åt andra hållet också - finns alltför många band vars gamla fans lämnat dem när de börjat bli populära, för att de då inte längre är lika "trve" (nej nej, syftar inte alls på någon särskild genre). Och alla de som uppskattar vad som helst bara det är tillräckligt udda, vad för skit det än är (den här gången syftar jag inte på konstkritiker, finns faktiskt inte minsta lilla koppling...).

 

 

 Men vad hade det här nu att göra med bloggen?

Tänkte knyta ihop allt med mitt tidigare påstående - dags för lite redovisning av statistik!

 Efter pirathatarinläget fick jag faktiskt nytt besöksrekord: otroliga 7 pers!

 Och mer rekord, antal kommentarer till enskilt inlägg: 3 st!

 Vanligen ha jag ganska exakt en besökare per dag, ibland två - fast då är den ena oftast jag själv som kikar om någon kommenterat något inlägg.

 Finns det något som är underground, och därmed tufft, så är det alltså min blogg. Bröder och systrar som läser här, känner ni den starka gemenskapen?! Är något annat det, än Blondinbella och allt vad de heter. Kommersiellt skit alltihop.

 

 

 På tal om ingenting alls har jag en idé på en satirblogg, egentligen en väldigt gammal idé men funderar först nu på att göra slag i saken. Gör jag det dyker adressen upp här och på min bdb. Som en lite hint kan jag säga att de som gillar Macabres humor kommer uppskatta den.

 

 

 

 PS. AAAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGHHHHHHHHHH! DS.

 PS2. Blir så irriterad när jag råkar ta bort halva inläggen så jag får skriva om! DS.

 


RSS 2.0