Öga för öga, eller finns det alternativ?

Fick helt plötsligt ett helt lysande uppslag när jag skulle äta en frukt. "Ett äpple i ögat ger plats hos närmaste kirurg", tänkte jag, och plötsligt slog det mig. Tänk vad skoj man skulle kunna ha om man saknade ett öga och hade ett hål där istället!

 

Man kunde göra ett nytt i lego. Helt klart något inte så många väntar sig att se. "Hm, du har något i ögat..." - "Jag vet, det är lego." . Får man dessutom tråkigt när man väntar på bussen kan man plocka ut klossarna och bygga något fint - kanske kan bli en julklapp till någon, alla uppskattar väl ett vackert konstverk?

 

Den händige skulle kunna bygga om ett gökur. Varje hel timme skulle man få sig ett gott skratt om det fanns folk i närheten. Folket skulle väl få hjärtattacker istället, förstås. Stog man nära någon och pratade kanske personen i fråga förlorade ett av sina ögon och där finns det faktiskt en affärsidé i att sälja sina modifierade klockor. Till slut skulle man bli en riktigt populär en, och möjligen också rik. Det skulle göras dokumentärer om en, kanske någon skrev en bok, kanske man kan få anställning som programledare på ordjakten... Oändliga möjligheter ju!

 

Ett lite mer praktiskt användningsområde av hålet i ansiktet är ju att stoppa in en laserpekare, så är man alltid helt säker på var man tittar någonstans. Ser man en röd fläck någonstans så vet man att "Aha, det är alltså det jag tittar på!". Naturligtvis kräver det hela en viss kalibrering, och om folk känner till det hela så får man se upp med vad man tittar på till slut. Kanske kan en strömbrytare vara bra att ha, så kan man kontrollera mer i smyg att man verkligen tittar där man ser, men slippa att bli utpekad som den slusk man är av damer av den lite prydare sorten.

 

Plånbok är något man inte klarar sig utan, men ibland kan man lätt glömma den nånstans. Då vore det ju bra om man hade ett myntrör inopererat i skallen med lite reservpengar. Faktiskt kunde man ha en hel liten låda sittande där, som man kunde ha en massa bra-att-ha-grejer i. Kondomer, lite godis, paraply, bilnycklar, ett skruvstäd om man ville sätta någon i knipa, det mesta faktiskt. 

 

 För den diskreta gangstern kanske det vore ett bra gömställe för en ljuddämpad pistol. Kan då med fördel kombineras med laserpekaren. 

 

 Scouten som alltid är redo har naturligtvis ett elddon av något slag med sig var han än går, och att ha en tändare sittande i huvudet är ju en fördel när man måste göra många saker samtidigt, klara av hajktävlingen samtidigt som man hjälper tanten över gatan och i liknande situationer. En teleskopmodell där man kan skjuta iväg själva lågan en bit från ansiktet kan vara att rekommendera, att till exempel tända en gasbrännare kan annars få vissa inte riktigt så önskvärda konsekvenser.

 

 

Det var väl några tips om vad man kan göra om man blivit träffad av en illvillig äppelkastare. Hoppas att någon kan ta inspiration av det hela och att jag kanske gjort världen lite ljusare för någon nyhandikappad stackare med snaran i ena handen och optikerräkningen i den andra.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha, ganska kul inlägg. ^^

2008-11-27 @ 08:29:18
Postat av: Malva

Måste hålla med Sandra :)

2009-12-01 @ 19:00:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0